Mw. drs. A.E. van Antwerpen
Psycholoog - Psychotherapeut

Tarieven en vergoedingen

Tarieven / kosten

Vanaf 1 januari 2008 valt psychotherapie / Specialistische GGZ (SGGZ) onder de basis ziektekostenverzekering. Dit betekent dat u, ook zonder aanvullende verzekering, in aanmerking komt voor (gedeeltelijke) vergoeding van uw behandeling. 
 

Omdat de regelingen, tarieven en vergoedingen op gezette tijden veranderen, kunt u voor actuele informatie het beste telefonisch contact met uw zorgverzekeraar opnemen.

Vergoedingen
Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig, waarbij op de verwijsbrief duidelijk moet staan dat het om Specialistische GGZ (SGGZ) gaat. In elk geval zal de verzekering een verwijsbrief met verwijzing naar een eerstelijnspsycholoog / Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) niet accepteren.


Voor Passaat Psychotherapie is met alle zorgverzekeraars (Zilveren Kruis, VGZ, CZ, Menzis, Multizorg, De Friesland, DSW) een contract afgesloten. De rekening voor uw behandeling wordt  rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar ingediend. Mocht u toch uw behandeling zelf willen betalen, dan kunt u niet bij Passaat Psychotherapie terecht.

 

Diagnose Behandeling Combinatie (DBC)

Er worden geen zittingen of gesprekken meer afgerekend, maar een hele behandeling in de vorm van een DBC (Diagnose Behandeling Combinatie). De gegevens van de DBC worden volledig geanonimiseerd naar het DBC Informatie Systeem (DIS) gestuurd voor beleidsdoeleinden. Daarnaast maakt de psychotherapeut een rekening van de DBC. Deze rekening is niet anoniem. Op de rekening wordt alleen een zogenoemde hoofdgroep vermeld, zoals bijvoorbeeld stemmingsstoornis, angststoornis e.d. Méér informatie gaat er niet naar de zorgverzekeraar (Bron: Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie, NVP).

Passaat Psychotherapie | KvK 30261526 | Achillesburg 38 3437HM Nieuwegein | contact@psycholoognieuwegein.nl | Realisatie: Webectief Webdesign Utrecht